دو خبر جديد پزشکي
دو خبر جديد پزشکي
دو خبر جديد پزشکي
ترجمه: دكتر مرتضي شفقي خالكي
باکتريهاي سيگار مشکل سازند
سيگار کشيدن به تمام اندامهاي بدن آسيب مي رساند. مواد شيميايي و فلزات سنگين موجود در سيگارها مسئول ايجاد بيماريهايي مانند سرطان ريه و انسداد مزمن مجاري تنفسي (COPD) مي باشند. در اين بررسي نيز مشخص شد که سيگار کشيدن مي تواند يک عامل خطربراي بيماريهاي تنفسي مانندسرماخوردگي، آنفلونزا، آسم، پنوموني باکتريايي و بيماري بينابيني ريوي باشى و از آنجا که 1/2 ميليارد نفرسيگاري بالاي 15 سال در دنيا وجود دارد، بررسي تنوع باکتريهاي موجود در تنباکوها حياتي است. براي توليد سيگار برگهاي سبز تنباکو که حاوي باکتريهاي کمي هستند، تحت شرايطي تخمير مي گردند که براي رشد باکتريها مناسب مي باشد. در نتيجه به جاي حذف باکتريها در طول روند تخمير، سبب افزايش تعداد آنها به حدود يک ميليون باکتري در هر سيگار مي گردد. اين باکتريها زنده و قادر به توليد مثل مي باشند. مطلب مشخص شده، اين است که افراد سيگاري باکتريهاي زنده را وارد ريه هاي خود مي کنند، محيطي که در افراد سالم عاري از هرگونه باکتري مي باشد و اين مي تواند سبب بروز بيماريهايي مانند COPD و يا التهاب گردد که با ايجاد تومورهاي ريوي مرتبط هستند. حتي باکتريهاي مرده نيز به دليل توانايي ايجاد اندوتوکسين مي توانند سلولها را تحريک نمايند و سبب التهاب گردند. نگراني موجود اين است که شايد مواد شيميايي و باکتريها در کنار بکديگر بدخيم شدن سلولهاي سرطاني را سرعت بخشند. البته اظهارنظر در مورد نقش باکتريها در مبتلا نمودن انسانها به بيماريهاي ريوي هنوز زود است و نياز به بررسي هاي بيشتري دارد.
منبع: www.Scientific American.com/Nov.2009
ترجمه: دکتر برديا جمالي
واکسن سرطان پوست
«دکتر هووارد کوفمن» از اعضاء گروه تحقيقاتي و استاد دانشگاه راش در شيکاگو، مي گويد:« اين روش جان هزاران نفر را در سال نجات خواهد داد. مطالعات، نشان داد روش ما مي تواند درماني براي برخي مبتلايان به ملانوماي پيشرفته و يک داروي مناسب براي ساير افراد مبتلا باشد.»
در طي 25 سال گذشته، موارد سرطان پوست (ملانوما) با سرعتي بيشتر از ساير سرطانها، افزايش يافته و تخمين زده مي شود در هر سال 2000 نفر در انگليس جان خود را بر اثر اين بيماري از دست بدهند.
در اين مطالعه به 50 نفر که مبتلا به سرطان پيشرفته پوست بودند واکسن جديد تزريق شد و مشخص شد که در 16 درصد آنها بيماري به طور کامل درمان شد و تا 4 سال بعد نيز عود بيماري مشاهده نشد. در 28 درصد افراد نيز اندازه تومورها کاهش يافت.
محققان اميدوارند طي پنج سال آينده اين واکسن وارد بازار شود.
منبع: www.Telegaph.co.uk,11Apr2010
منبع: نشريه اطلاعات علمي شماره8
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}